Konačno! Nakon 15 godina otvoren poligon za obuku vozača

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, заједно са представницима приватних ауто школа у Чачку, јуче је посетио полигон за обуку возача, који је сада и званично у употреби.

На захтев представника ауто школа, прошле године у септембру, из буџета Града опредељено је 15,5 милиона динара за ову инвестицију. Најсавременији полигон за обуку возача простире се на око 3.000 метара квадратних и налази се на крају Булевара Вука Караџића, у насељу Авенија липа.

Чачак је једна од ретких локалних самоуправа која је инвестирала у овакав пројекат, који ће бити потпуно бесплатан за све полазнике ауто-школа.

„Након 15 година од како не постоји јавни простор за обуку будућих возача, Град је финансирао у ову инвестицију, веома значајну за десет ауто школа у Чачку, и што је најбитније, за око 4.000 полазника на годишњем нивоу, који ће моћи да, на овом савременом полигону, бесплатно обављају обуку“ – рекао је градоначелник Тодоровић.

Полигон је намењен за све категорије возила – мотоцикле, аутомобиле, камионе, као и за аутобусе.

Лидија Остојић Вељковић, испред свих ауто школа у Чачку, рекла је да је овим полигоном веома олакшан рад школама, али и учење вожње будућим возачима.

„До сада смо били принуђени да закупљујемо полигоне. Сада нам је решен основни проблем, јер је нама полигон један од најбитнијих услова за рад, а овај апсолутно испуњава услове за све категорије“ – рекла је Лидија Остојић Вељковић.

Паркинг простор код ресторана „Ловац“, где су се накада обављале обуке за будуће возаче, ускоро ће бити реновиран, јер је, према речима Тодоровића, урађено пројектно решење, следи расписивање јавне набавке.

 

Градоначелник је најавио и нових 400 паркинг места код Дома ученика средњих школа, ка Факултету техничких наука, где ће 20 места бити опредељено само за професоре ФТН, док ће остали јавни простор користити СЦ „Младост“ и посетиоци купалишта на Морави

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име