Konferencija „Moja karijera na putu do heroja“

Predstavnici Kancelarije za mlade uzeli su učešće na Nacionalnoj konferenciji „Moja karijera na putu do heroja” koja predstavlja inovativni pristup u zapošljavanju i zapošljivosti NEET mladih koja je održana 27. juna u Omladinskom centru OPENS u Novom Sadu.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati implementiranog modela „Sve na jednom mestu ” kao i drugi uspešni modeli zapošljivosti mladih uz naglašavanje međusektorske saradnje i umrežavanja. Jedan deo ovog događaja podrazumevao je diskusiju u radnim grupama koja je za cilj imala da se povezivanjem svih zainteresovanih aktera (omladinskih organizacija, donosilaca odluka na različitim nivoima vlasti, stručnjaka, privrede, medija…) unapredi ovaj model zapošljivosti mladih.

Kancelarija za mlade Čačak zajedno sa predstavnikom Plesnog kluba Luna aktivno je učestvovala u radnom timu podelivši svoja iskustva sa lokala, ukazavši na moguće probleme sa kojima se suočavaju mladi kada je u pitanju tema ove konferencije i predloživši načine za unapređenje postojećeg stanja.

Ovom prilikom mladi predstavnici iz Čačka potrudili su se da se glas mladih čuje na nacionalnom nivou uzimajući u obzir da je problem zapošljivosti mladih jedan od vodećih, posebno kada je u pitanju pomenuta kategorija do koje je teško dosegnuti.

Takođe veliko zadovoljstvo je bilo čuti korisne informacije od strane drugih učesnika ove konferencije i predstavnika resornih ministarstava. – Kancelarija za mlade Čačak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име