Kundačina: Slučaj Gorice Ilić se koristi u političke svrhe

Navikli smo na to da nas teške i tužne priče ujedine, ali smo navikli i na razočarenja. Ovaj put pišemo o jednom slučaju gde je javnost podeljena kada je u pitanju istina. Kako god, istina je uvek negde izmedju, a mi kao odgovorno društvo moramo gledati da pomognemo svakom bez osuda i predrasuda. U ovoj priči akteri su političari, mediji i ljudi kojima je pomoć  potrebna.

Kako saznajemo, porodica Ilić je bila u fokusu mnogih udruženja, stranaka i humanih pojedinaca u prethodnom periodu. Gorica je majka šestoro dece koji žive u kolibi od 28 kvadrata. Obraćala se nadležnima u nadi da će joj pomoći oko rešenja stambene situacije, ali poslednji slučaj sa kojim je javnost upoznata, nikome nije prijatan. Naime pojedini mediji su objavili apel za pomoć, gde su okrivili Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka, da je više puta slagao dotičnu. Da ne živimo u Čačku pomislili bismo da je taj Todorović neki sebičan čovek na osnovu medijskih nalsova. Ako pogledamo akcije u kojima je učestvovao kao privrednik, gradonačelnik i na kraju kao čovek videćemo da je on daleko od sebične osobe.

Pre njega ovim problemom trebalo je da se pozabave, Centar za socijalni rad, Gradska stambena agencija, član Gradskog veća za socijalnu politiku i drugi… Komentari koji su usledili na račun Todorovića, ali i Gorice Ilić su za svaku osudu. Jedni Goricu nazivaju prevarantom, drugi Miluna lažovom ali niko ne daje predlog kako rešiti ovu situaciju.

Nakon medijskih naslova, njihov dom posetio je Kundačina koji kako sam kaže ovih dana organizuje akciju pomoći, i tvrdi da je porodica Ilić meta političkih obračuna i da je to za svaku osudu.

U našu redakciju stigao je dopis koji potpisuje Aleksandar Kundačina, predsednik Pokreta ujedinjenog monarhističkog bloka. Saopštenje prenosimo u celosti uz gramatičke ispravke i promenu lica:

Poštovani, obraćam se javnosti putem medija povodom Gorice Ilić koja je loše protumačena od strane pojedinih medija.

Želim da ukažem da Gorica nikad nije izjavila da gradonačelnik beži od nje, već je intervjuom želela da se gradonačelnik upozna sa njenim problemom.

Njen problem se isključivo zasnivao na tome da oni koji su sa njom razgovarali nisu uradili nista, a govorili su joj biće, biće! Onaj ko ju je lagao zna to i neka mu služi na čast, a što se tiče gradonačelnika, ona je čula samo lepo o njemu i zna da je svakom izašao u susret kada je pomoć u pitanju. Podvlači da nije rekla da gradonačelnik laže i beži od nje, već da joj je potrebna pomoć!

Moli medije da objave ovu ispravku jer ne želi da se neke političke stranke obračunavaju preko nje. Hvala svim donatorima i ljudima dobrog srca. – poručuje na kraju Kundačina.

Tekst objave možete videti na OVOM linku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име