Kuzmanović: Rijeka je grad koji teče

Na 37. Riječkom karnevalu, održanom od 21. do 23. februara, inače najvećem karnevalu na Balkanu, učestvovali su i članovi Glumačke radionicae Doma kulture Čačak sa predstavom „Mačor u čizmama“ u režiji Vladimira Jocovića. Pored 116 karnevalskih grupa i 11.000 učesnika , Glumačka radionica je na najbolji mogući način predstavila kulturu našeg grada, ali i našu zemlju. Pored glumačke radionice naš grad predstavljali su i članovi KUD „Milisav Petrović“ iz Parmenaca.

Predrag Kuzmanović, član KUD-a i Mirjana Uroda zamenica župana

„Posle prijema koji je upriličila zamenica Župana, Primorsko – goranske županije u gradu Rijeci za delegaciju grada Čačka, prisustvovali smo svečanom otvaranju trideset sedmog po redu Riječkog karnevala maske. Ove godine čast da predstavlja našu zemlju i grad na ovoj Medjunarodnoj manifestaciji imali su Glumačka radionica Doma kulture Čačka, Trubački orkestar Marka Trnavca i KUD „Milisav Petrović“.
Ovom prilikom želim da se zahvalim Petar Mamula, Društvu Hrvatsko – Srpskog prijateljstva i Primorsko – goranskoj Županiji na prelepom iskustvu i izvanrednom gostoprimstvu. Nadamo se da ćemo i u buduće nastaviti da održavamo prijateljske odnose naša dva grada.“
– zaključuje Predrag Kuzmanović.

Na sastanku je bilo reči o novim aspektima saradnje koje bi bile krunisane poveljom o saradnji izmedju dva sada već prijateljska grada.
Potpisani su sporazumi u oblasti privrede i turizma.
Zaključeno je da je potrebno što više poseta iz što više svera društvenog života.

„Veliki utisak na celu delegaciju, ostavila je poseta i boravak u manastiru posvećenom rodjenju Sv. Jovana Krstitelja u mestu Gomirju . Ovaj manastir je imao i ima značajnu ulogu u očuvanju pravoslavnog duha u čitavom Gorskom Kotaru.

Mislim da nisu pokidane sve prijateljske spone izmedju Hrvatskog i Srpskog naroda i da treba da se uspostave ponovo. Mi zajedno smo odgovorni za ono što će se dogadjati u budućnosti na prostoru na kojem živimo, i trebamo biti puno odgovorniji nego naši prethodnici kroz istoriju.
Hrvati i Srbi, će uvek živeti jedni pored drugih i jedni sa drugima. Mislim da je vreme da svima koji „truju“ odnose dokažemo da greše, ali sa činjenicom da poštujemo istoriju ova dva naroda.“ – zaključuje Kuzmanović.

Izvor: 032info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име