KZM Čačak učestvovala na konferenciji „Ciljevi održivog razvoja na lokalu – Gde su mladi?“ 

Kancelarija za mlade Čačak uzela je učešće na završnoj konferenciji „Ciljevi održivog razvoja na lokalu – Gde su mladi?“ na Erazmus + projekatu – A part of EU. 

Naša volontera, Kristina Rajić, održala je uvodno izlaganje o rezultatima projekta kao jedna od SDG ambasadora. Imali smo priliku da uživamo slušajući diskusiju na temu „Učešće mladih u sprovođenju COR-a na lokalu“ sa gostima Snežanom Klašnjom, savetnicom ministra turizma i omladine, Harisom Imamovićem, aktivistom i trenerom i Milicom Ivanović SDG ambasadorkom. Mladi su aktivno pratili izlaganja i motivisani iskustvima postavljali pitanja u oblasti ciljeva održivog razvoja.

Velika je čast i zadovoljstvo što smo od strane predstavnice Ministarstva omladine i turizma pohvaljeni za odličan rad. Savetnica ministra omladine i turizma uputila je reči hvale za prepoznatljivost Kancelarije za mlade Čačak po angažovanju i želji za svakodnevni razvoj i saradnju.

Nakon uvodne panel diskusije, mladi su podeljeni u grupe po tematskim celinama: prava i slobode, zdravlje i blagostanje i održivost i ekologija.

Kroz rad u grupama mladi su predlagali idejna rešenja za unapređenje i bolju perspektivu pomenutih tematskih celina. Volonteri Kancelarije za mlade su u grupi „Zdravlje i blagostanje” uz neformalnu atmosferu razmenjivali ideje za obezbeđivanje zdravog načina života i promovisanja blagostanja svih generacija. Mladi predstavnici tematskih grupa prezentovali su rezultate njihovog rada na potencijalnim rešenjima. Ana i Danijela, volonterke Kancelarije za mlade iz Čačka, bile su predstavnice grupe „Zdravlje i blagostanje” i briljirale su svojim načinom prezentovanja i isticanja bitnosti ove teme.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Arka fondaciji na izvanrednoj prilici da se glas mladih čuje i dosegne do donosioca odluka koji su s pažnjom saslušali sve predloge.

Izvor fotografija: Arka fondacija i Kancelarija za mlade Čačak

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име