KZM: Radionice za mlade, prijave u toku

Tokom vikenda održane su radionice na teme: Sa građanskim učešćem na ti, analiza problema zagađenosti vazduha i kreiranje Deklaracije o čistom vazduhu.

Radionice su deo projekta „Youth4Air“ koji se sprovodi u okviru programa „Škole za bolji kvalitet vazduha“ koji sprovodi organizacija „Connecting“ i Unicef, uz podršku Vlade Kraljevine Norveške. Naše aktivistkinje Elena Peruničić i Kristina Rajić vodile su radionice, jer su tokom trajanja programa postale ambasadorke za grad Čačak.

Učesnici su imali priliku da kroz kreativne zadatke nauče više o participaciji mladih u donošenju odluka, da analiziraju problem zagađenosti vazduha, prepoznaju koji su to faktori koji dovode do zagađenosti, a koji utiču na poboljšanje kvaliteta vazduha.

Na radionicama učestvovalo je 30 mladih Čačana, a u planu je i treća ista radionica za nove učesnike. Ukoliko želiš da budeš učesnik možeš se prijaviti na mejl kzm.cacak.ler@gmail.com ili porukom na društvenim mrežama Kancelarije za mlade.
Najbitniji deo radionica svakako je bio sastavljanje Deklaracije o čistom vazduhu. Trenutno je u pripremi prva ovakva Deklaracija u Srbiji, a naši učesnici su među 1500 mladih čiji će se stavovi i predlozi naći u ovom važnom dokumentu.
Zagađenost vazduha jedan je od vodećih problema današnjice. Izaziva brojne zdravstvene probleme i zbog toga su mladi rešenje ovog problema prepoznali kao urgentno.

Zahvaljujemo se Regionalnom centru za stručno usavršavanje na prostoru za rad.

Kancelarija za mlade Čačak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име