Lučani: Sladja dobila električna kolica!


Nakon što je saznao za apel Slađe Rajić iz Guče za električnim invalidskim kolicima, predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, je sa svojim prijateljima i saradnicima odmah pristupio nabavci potrebnih kolica.

Naime, tridesetpetogodišnja Slađana od rođenja boluje od cerebralne paralize, ima velika oštećenja donjih ekstremiteta. Od devetog meseca do sedme godine pohađala je vežbe u beogradskom Zavodu za cerebralnu paralizu. U prestonici je sa vrlo dobrim uspehom završila Osnovnu školu „Dragan Hercog“. Upisala je i Ekonomsku školu u Novom Pazaru, ali je zbog bombardovanja 1999. nije završila.

Pre godinu dana preminuo joj je i otac, tako da sada živi sa majkom Mirom koja je često u nadnici. Slađanina pomagala sa kojima je raspolagala su zastarela i nisu joj omogućavala da mnoge obične aktivnosti obavlja samostalno.

Slađa je električna kolica dobila dva dana posle objavljenog teksta u „Čačanskom glasu“, kada su Milivoje Dolović i njegovi saradnici u privatnoj inicijativi, sakupili potreban novac i kupili kolica.
Predsednik opštine Lučani je rekao da je Slađina velika želja da bude što samostalnija, kao i njena pozitivna životna energija kojom zrači, pokrenula ličnu inicijativu njegovih prijatelja i njega da odmah nabave potrebna kolica i tako omoguće bar malo lagodniji život Slađe i njene majke.

„Ponekad nas administrativne procedure onemoguće da kao lokalna samouprava pomognemo mnogim pojedincima i porodicama. Onda pristupamo prijateljskim, drugarskim i pre svega ljudskim inicijativama za sakupljanje pomoći. Moram reći da sam iznenađen koliko često su mnogi naši sugrađani učestvovali u akcijama za prikupljanje nekog vida pomoći. Radi se o pojedinačnim ili zajedničim akcijama sa opštinom ili o građanskim inicijativama za pomoć, na žalost, sve većem broju socijalno ili zdravstveno ugroženim sugrađanima. Posebna osetljivost naših donatora – sugrađana ili zemljaka iz dijaspore je izražena prema hendikepiranim licima“ – ističe predsednik opštine, Milivoje Dolović.

„Inače, u ovom trenutku je u toku akcija izgradnje kuće za mnogočlanu, socijalno ugroženu porodicu u Rasovcu. Opština je uradila projekat kuće u postupku je pribavljanja dozvole za izgradnju temelja kao i prikupljanje finansijskih sredstava i građevinskog materijala od dobrih ljudi i društveno odgovornih preduzetnika za završetak kuće. Jako je važno da se ljudska solidarnost naših sugrađana, prijatelja, rođaka i komšija, neguje i tako povećava i umnožava“ – kaže predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име