Maksimović: Vazduh u Čačku nikada nije bio čistiji

ČAČAKZamenik predsednika Skupštine grada Čačka Aleksandar Maksimović izjavio je danas da vazduh u Čačku nikada nije bio čistiji.

On je to rekao komentarišući poslednje podatke prema kojima je Čačak bio jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji i svetu.

Maksimović je podsetio da nikada nije radilo manje kotlarnica koje koriste nezdrave energente, pošto su praktično sve prevedene na gas koji je ekološki najpoželjniji energent.

„Šta može još lokalna vlast da uradi osim da zatvori centar grada za saobraćaj, što bi izazvalo revoluciju, ili da zabrani ljudima da se greju na drva i ugalj. Ne znam šta je to što lokalna samouprava nije uradila da se omogući da građani Čačka udišu čist vazduh? Sve što je bilo do nas mi smo uradili. Neki sumnjivi izvori informacija, neki sajtovi koji se time bave, koji niti imaju, pretpostavljam, baždarene te instrumente i pitanje je gde mere zagađenost, uzimaju za pravo da objavljuju te informacije. Ljudi se kače na društvene mreže, klikću, kucaju i misle da je tačno sve što pročitaju na internetu. Apsolutno tvrdim da vazduh u Čačku nikada nije bio čistiji. Sećamo se koliko je ranije bilo fabrika i industrijskih pogona koji su radili na nezdrave energente. Nemoguće je sada kada je sve prevedeno na čiste energente zagađenost veća nego pre 15, 20 ili 30 godina“ – istakao je Maksimović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име