Mali, a plemeniti: Deca iz predškolske ustanove u Čačku prikupila 5.000 maski i poslala ih Padovi

Pomoć u vidu tri respiratora, 5.000 zaštitnih maski i 500 vizira poslata je iz Srbije u Padovu

Pomoć u vidu tri respiratora, 5.000 zaštitnih maski i 500 vizira stigla je iz Srbije u Veneto, nakon što je grupa dece iz Čačka prikupila maske, a akciji za pomoć jednom od najteže pogođenih regiona virusom kovid-19 u Italiji pridružili su se i drugi dobrotvori.

Vest o donaciji iz Čačka javili su lokalni mediji u Venetu, a za agenciju Tanjug je danas potvđeno da je pomoć stigla u Padovu u petak, 24. aprila.

Član regionalnog saveta Veneta Stefano Valdegamberi izjavio je da se “čvrsta prijateljstva pokazuju u teškim vremenima”.

Kako je navedeno, deca iz jedne predškolske ustanove u Čačku želela su da svako od njih prikupi po dve maske i pošalje deci u Venetu.

„To je gest solidarnosti koji Veneto neće zaboraviti. Prijatelji iz Srbije nas nisu zaboravili“ – izjavio je Valdegamberi i zahvalio bračnom paru Nestorović u čijem je vlasništvu predškolska ustanova u kojoj je organizovana akcija prikupljanja pomoći.

Italijanski mediji su preneli vest ističući da je Srbija, odakle je poslata pomoć, takođe pogođena virusom kovid-19, ali da uprkos tome “mnogi iz mesta stotinak kilometara od Beograda navijaju za Veneto”.

Italija je jedna od prvih zapadnih zemalja koje su pogođene virusom kovid-19, koji je u toj zemlji odneo više od 25.000 života, što je najveći bilans žrtava u Evropi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име