Mašine pomažu u održavanju čistoće grada

Kao jedna od osnovnih delatnosti našeg preduzeća, čišćenje i pranje ulica i trotoara, odnosno javnih površina, je svakako veoma važno u svakodnevnom životu grada.

R.J. „Javna higijena“ koja posluje u okviru JKP „Komunalac“ po utvrđenom planu i programu svakodnevno radi na održavanju javnih površina, a pri tom se koriste savremena sredstva u vidu specijalizovanih komunalnih vozila, cisterni, usisivača i čistilica.

Ovoga puta predstavićemo dva sredstva za usisavanje, odnosno čišćenje javnih površina.

Usisivač – čistilica ERCO

Foto: JKP „Komunalac“

uslovno rečeno, ručni usisivač – čistilica koji u kombinaciji usisnog levka i četke kupi i usisava nečistoće sa površina ulica i trotoara. Ovaj usisivač umnogome doprinosi brzini i kvalitetu čišćenja trotoara odnosno slivnih površina između trotoara i ulice, u kombinaciji sa klasičnim čišćenjem metlom, na čemu su naši radnici i angažovani i rade u grupama.

Vozilo usisivač-čistilica

Foto: JKP „Komunalac“

Vozilo usisivač – čistilica sa mlaznicama u jednom prolazu može pokupiti prljavštinu, lišće, paprini otpad, staklo, metale i druge otpadne materijale koji se nađu na ulici. Pri tom očišćenu površinu opere mlaznicama, tako da je čišćena provršina detaljno očišćena i oprana, što kasnije doprinosi efikasnosti pranja ulica klasičnim cisternama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име