Milić: Potpisan ugovor o izgradnji vrtića u Zablaću, biće mesta za 120 mališana

Zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić danas je sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović potpisao ugovore o izgradnji i finansiranju vrtića u Zablaću. Kao što je nedavno u poseti Čačku ministarka i najavila, ugovori su potpisani u zgradi Vlade RS i uskoro se može očekivati i početak gradnje.

Ovaj objekat moći će da primi oko 120 mališana, a finansira se sredstvima Svetske banke, u iznosu od nešto više od 200 miliona dinara za infrastrukturne radove i opremanje.

„Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i Ministarstvu prosvete što su nam omogućili da naš grad dobije još jedan vrtić, na seoskom području. Izgradnja ovog vrtića od velikog je značaja za čak 15 mesnih zajednica, iz kojih će mališani biti upisani u ovu ustanovu. To je od izuzetnog značaja za roditelje, koji će moći još više i mnogo lakše i rasterećenije da se posvete svom poslu, a naravno, i za decu, koja će u neposrednoj blizini svojih domova imati vrtić. Naravno, veoma smo zahvalni na sredstvima koja su opredeljena, ali i Grad Čačak se potrudio da obezbedi sve uslove, kako bi izgradnja vrtića bila moguća“ – rekao je nakon potpisivanja ugovora zamenik Milić.

Pored Čačka, još samo tri grada i opštine u Republici Srbiji dobili su sredstva za izgradnju vrtića – Kragujevac, Alibunar i Pećinci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име