Milići će dobiti krov nad glavom, Pikula: Milune kuća ti pevala

Čačak – Teška sudbina zadesila je porodicu Predraga Milića Pikule iz prigradskog naselja Trbušani. Ovom seoskom nadničaru proletos je izgoreo porodični dom do temelja, a porodica je zbrinuta u Sigurnoj kući već nekoliko meseci. Vatrena stihija odnela je sve što je ovaj skromni domaćin stekao, ali je u zadnjem trenutku izbegnuta i veća tragedija. Jedna od dve Pikuline kćerke je brzo reagovala i sve ukućane na vreme izvukla iz plamenom zahvaćene kuće.

Međutim, ovih dana počela je gradnja novog doma za ovu namučenu porodicu koja je svašta preživela u svom veku.

„Teška muka nas je snašla, ostali smo bez igde ičega. Supruga i deca mogli su da mi izgore. Kašiku više nemamo, ali hvala Milunu Todoroviću pokazao je da je čovek i kuća mu pevala. Počeli su da mi zidaju novu kuću, a ja sam srećan i jednu sobu da imam. Današnji dan slaviću kao krsnu slavu”, kaže Pikula.

Na inicijativu gradonačelnika Čačka za gradnju novog doma porodice Milić, grad je opredelio oko 750 hiljada dinara za materijal i za radove koji se trenutno izvode, dok je blokove doniralo preduzeće „Sloga” iz Novog Pazara na čelu sa direktorom Enesom Zahirovićem.

Ukoliko vreme posluži i obezbede se sredstva za krovnu konstrukciju i crep može se dogoditi da Milići već ove zime uđu u novi dom i isele se iz Sigurne kuće pre prvog snega. Ono što još nedostaje od građevinskog materijala su prozori, vrata, krovna konstrukcija i crep, a važno je obezbediti i izolaciju.

Uključenje svih humanih ljudi koji imaju mogućnosti da pomognu ovoj porodici i doniraju nedostajući građevinski materijal je dobrodošlo.

Inače, Predrag Milić ima dve ćerke, sina i šestoro unučadi.

Glas zapadne Srbije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име