Ministar Šarčević u poseti obrazovnim ustanovama u Čačku

Ministar prosvete Mladen Šarčević je prilikom posete gradu Čačku obišao jednu osnovnu i jednu srednju školu a nakon toga i fakultet. Tom prilikom je izjavio da Čačak postaje grad znanja i nauke kao i to da je veliki uspeh što smo pored tri najveća grada u Srbiji uspeli da osnujemo Naučno tehnološki park u Čačku. 

Ministra je u obilazak poveo gradonačelnik Milun Todorović koji nas je posetio na rezultate rada kada su u pitanju ove tri obrazovne ustanove i sve to podelio sa nama na svojoj fejsbuk stranici.

„Dolazak ministra prosvete Mladena Šarčevića u Čačak, iskoristili smo da obiđemo Medicinsku školu, na kojoj je zamenjen krov i kupljena potrebna oprema u ukupnom iznosu od 2 miliona dinara. U planu je da se do kraja godine uradi kišna kanalizacija, a planiramo da u budućnosti organizujemo jednosmenski rad što bi podrazumevalo proširenje škole.“

Foto: kabinet gradonačelnika, Medicinska škola

„Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, od 130 miliona dinara i ulaganjem grada Čačka od 5 miliona dinara, uskoro se završava kompletna rekonstrukcija i parterno uređenje sa sportskim terenima u OŠ „Ratko Mitrović“. Škola dobija novu sportsku salu, sistem za grejanje i odlične uslove za učenike.“

Foto: kabinet gradonačelnika, OŠ „Ratko Mitrović“
Foto: kabinet gradonačelnika, OŠ „Ratko Mitrović“

„Fakultet tehničkih nauka u Čačku dobiće novo krilo zgrade, površine 3000 kvadratnih metara. Vrednost investicije je 3 miliona evra.
Na ovaj način stvaramo još bolje uslove za naše osnovce, srednjoškolce i studente.“

Foto: kabinet gradonačelnika, FTN

Izvor: 032info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име