МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ПОСЕТИО УДРУЖЕЊЕ СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ У ЧАЧКУ

Поводом обележавања 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су, заједно са градским руководством на челу са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем, адаптиране просторије Међуопштинске организације слепих и слабовидих у Чачку, у које је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уложило средства за реконструкцију.

Како би на најбољи начин представили могућности особа са инвалидитетом и улогу и значај организација које их окупљају, у партнерском односу Сектора за заштиту особа са инвалидитетом и организација израђен је јединствен сајт www.srbijabezbarijera.rs , који на једном месту представља стваралаштво особа са инвалидитетом, улогу и значај организација које их окупљају и обједињује све резултате остварене у партнерству за добробит особа са инвалидитетом.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је захвалио министру Селаковићу на посети, као и великим улагањима министарства у адаптацију простора Међуопштинског удружења слепих и слабовидих.

„У овом Удружењу је 310 чланова, а њих 170 је из Чачка. Градско руководство на све могуће начине, колико је у моћи, покушава да олакша живот особама са инвалидитетом, реконструкцијом пешачких површина и њиховом прилагођавању овим особама, формирањем паркинг места за њих, као и адаптацијом значајних установа и то ћемо радити и у будућности. Конретно, у овом објекту, у наредном периоду уредиђемо тоалете, а већ смо уложили у реконструкцију топловодне мреже, као и покривање тераса. Услови за сва удружења особа са инвалидитетом, свакако морају бити још бољи, за све њихове активности“ – рекао је Тодоровић.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име