Ministarka Dejanović posetila Zablaće. Izgradnja vrtića napreduje odlično!

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић јуче је боравила у Заблаћу, где је, заједно са представницима локалне самоуправе посетила градилиште где је у току изградња вртића у овом селу, као и Основну школу „Владислав Петковић Дис” у Заблаћу.

Министарка је истакла да је веома задовољна како напредује изградња вртића и обећала средства од Владе РС за реконструкцију школе у Заблаћу.

„За школу је очигледно да је потребна подршка Владе, да би 300 ученика у њој могли да бораве у што бољим условима и то је наш следећи задатак. Надам се да ћемо ускоро завршити радове на вртићу и да ће већ у овој години у њему моћи да борави 120 малишана, колико је планирано.  Потрудићемо се да што пре осмислимо финансијску конструкцију да помогнемо реконструкцију школе“ – рекла је министарка.

Заменик градоначелника Владан Милић је подсетио да је за изградњу вртића у Заблаћу уложено нешто више од 160 милиона динара, од чега је око 130 милиона динара обезбедила Влада Републике Србије, а преосталих 30 милиона Град Чачак.

„Веома смо задовољни што ће завршетком изградње, 120 малишана из целог овог краја имати вртић који је близу њихових кућа, и самим тим смањиће се листа чекања за предшколске установе“ – рекао је Милић, захваливши министарки на томе што ће Влада РС определити средства и за уређење школе у овом селу.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име