Ministarka Gojković posetila Čačak

Naš grad danas je posetila Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja, Maja Gojković.

Povod njene posete je realizacija projekta „Zelena Srbija“ koji pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije sprovodi Kompanija „Color Media Communications“.
U okviru projekta “Zelena Srbija” organizovana je sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije u saradnji sa 10 stranih ambasada.

„Sadnice katalpe, u dvorištu Narodnog muzeja, posadili smo zajedno sa ministarkom Gojković, koja je i predsednica Odbora Direktorata i NJ.E. g. Turejnom Tan Zinom, ambasadorom Unije Mjanmar, a potom ih u Narodnom muzeju, upoznali sa delom bogate istorije našeg grada.“ – napisano je na fb stranici Miluna Todorovića

U okviru posete Gradu Čačku 4. decembra 2020. godine, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, obišla je u pratnji gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića Gradsku biblioteku „Vladislav Petković Dis“. Tokom obilaska zgrade Biblioteke zaposleni ustanove su upoznali ministarku kulture i informisanja o uslugama, odeljenjima i fondovima Biblioteke, kao i o radu ustanove tokom pandemije korona virusa. Ministarka je na kraju posete postala i novi član Gradske biblioteke Čačak.

Nakom biblioteke posetili su Umetničku galeriju „Nadežda Petrović“ u Čačku.

„Posle sadnje drveća u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku u okviru akcije „Zelena Srbija“, gosti su, u pratnji gradonačelnika Grada Čačka Miluna Todorovića posetili Galeriju, upoznali se sa sadržajem nedavno održanog Memorijala Nadežde Petrović i posetili spomen sobu Nadežde Petrović.“ – poručili su iz galerije.

Tokom posete Galeriji, ministarka Gojković se upoznala i sa tokom radova na reviziji zbirki Umetničke galerije Nadežda Petrović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име