Ministarka Kisić Tepavčević svečano otvorila nove prostorije Centra za socijalni rad U Čačku

Danas su svečano otvorene nove prostorije Centra za socijalni rad u Čačku u prisustvu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darije Kisić Tepavčević, koja je ovom prilikom simbolično uručila ključ direktorki Centra Branimirki Radisavčević.

Nove prostorije Centra za socijalni rad, 27 kancelarija na oko 1.000 kvadratnih metara, se nalaze u nekadašnjoj zgradi Halk banke, u strogom centru Čačka, koju je Grad Čačak otkupio za oko 1,6 miliona evra.

„Sistem socijalne zaštite predstavlja jedan od značajnih stubova države. Njegovo jačanje je direktan pokazatelj dobrog funkcionisanja svih državnih institucija. Lokalne samouprave su značajni partneri u tom procesu. Grad Čačak je izuzetan primer brige o svojim građanima, budući da ima razvijene gotovo sve usluge socijalne zaštite, a novu zgradu Centra za socijalni rad je finansirao iz sopstvenog budžeta“ – istakla je ministarka Kisić Tepavčević, naglašavajući da bi primer Čačka trebalo da slede i ostale lokalne samouprave.

Direktorka Centra za socijalni rad Branimirka Radisavčević podsetila je da Centar postoji 62 godine.

„Veliki je značaj novog, komfornijeg prostora za rad, i za zaposlene, ali i za sve naše korisnike. Do sada smo funkcionisali na tri lokacije, a od sada će u novoj zgradi, koja je pristupačna i za osobe sa invaliditetom, biti moguć efikasniji rad zaposlenih, a korisnicima, kojih imamo oko 8.000, biti bolja dostupnost svih prava i usluga iz socijalne i porodično-pravne zaštite“ – rekla je direktorka Centra za socijalni rad.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je zahvalio ministrki Dariji Kisić Tepavčević što je prisustvovala ovom događaju, naglašavajući da Grad Čačak izuzetno vodi računa o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

„Lokalna samouprava je prepoznala potrebu Centra za socijalni rad za novim prostorijama, pošto su prethodne bile veoma neuslovne za rad. Na novom prostoru, na pregovorima, radili smo dve godine i naš trud se isplatio. Veoma nam je to značajno zbog zaposlenih u Centru, ali prevashodno zbog korisnika, kojima Grad želi da omogući najbolje uslove“ – istakao je Todorović.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević je danas sa saradnicima posetila i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“, gde se upoznala sa zaposlenima, načinom rada i prostorijama ove ustanove. Usledila je i poseta Udruženju paraplegičara, gde je ministarka Kisić Tepavčević takođe razgovarala sa članovima Udruženja, saslušavši njihove potrebe, ali se upoznala i sa njihovim dosadašnjim uspesima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име