MUP Srbije: Želiš da volontiraš?

MUP Srbije poziva volontere da im pomognu u pružanju pomoći rizičnim grupama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pozivaju zainteresovane da im se pridruže u pružanju pomoći starijim sugrađanima od 65 godina i drugim rizičnim grupama stanovništva i budu volonteri.

Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera putem internet adrese http://www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivom kontakt centra COVID-19 na broj 19819 u periodu od 8 do 22 časa.

Takođe, podseća RTS, uspostavljen je i jedinstveni kontakt centar za pomoć starim licima na broju 19920 na koji se mogu obratiti za pomoć po pitanju namirnica, lekova i drugih potrepština i stupiti u kontakt sa gradskim i opštinskim kol-centrima, u kojima su angažovani volonteri. Pozivanje kontakt centra 19920 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim.

1 KOMENTAR

  1. Има волонтера колико хоћете у кафићу на брани. Сваки дан се ту окупља њих 10-15, пију кафу, пиво…Од ујутро до поподне.
    Да се Власи не сете, не седе у кафићу већ на на обали купалишта, наравно на столицама из објекта. Ништа што је забрањен рад угоститељима, власник регуларно износи пиће, па онда закључа врата (кобајаги не ради, а ови што седе донели пиво из продавнице, а шољице и кафу од куће). Ништа што је забрањено окупљање више од 5 особа на једном месту, ништа препоручени размак од 2 м!!! Нико не носи заштитну маску, нико рукавице. Јутрос полиција два пута патролира туда, а они као медитирају гледајући у Мораву! Страшно. Молимо вас реагујте. Па зар је најважнија ствар на свету да се пије кафа на брани, сада када се боримо за сваки живот, када медицинари раде 24 сата дневно, војска, полиција, државни органи…када се апелује да се не излази из својих домова. Важе ли мере прописане ванредним стањем за власника кафића, или је он нечији пулен па може да вуче полицију за нос, а огромну већину грађана која поштује прописе извргава руглу? Укључите тих петнаестак ретарда у волонтерске акције, можда им дође из д….а у главу.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име