„Na maturu bez automobila“, za 30 godina poginulo 25 hiljada ljudi

За ученике завршних разреда средњих школа, у Борчевој хали, одржана је трибина “На матуру без аутомобила”, у оквиру истоимене кампање, коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије. Трибина у Чачку организована је у сарадњи са градским Саветом за безбедност саобраћаја и Полицијском управом у Чачку.

„Ово је веома значајна и едукативна манифестација, намењена матурантима, који после средњег образовања и пунолетства, један период живота крунишу матурском вечери. Након тога, уморни или под дејством алкохола никако не би требало да седају за волан, јер довољан је тренутак непажње за катастрофалне последице. Родитељи, баке и деке, такси служба, па чак и полиција може безбедно да их превезе до својих домова. Нажалост, ми смо у Чачку, пре две године, имали огромну трагедију, изгубили смо четири сјајна момка, који су били одлични ђаци и тај један тренутак непажње, неприлагођена брзина довела је до тога да сви изгубе своје младе животе. И то је опомена за све матуранте, права лекција да на матуру не иду аутомобилом“ – рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић, који је најавио да ће градско руководство улагати у одржавање и унапређење путне ифраструктуре, ради безбедности свих учесника у саобраћају.

На трибини је истакнуто да у саобраћају највише страдају млади од 15 до 30 година. За 30 година изгубљено је 25 хиљада људи, а статистика је и даље поражавајућа. Гости трибине били су и жртве саобраћајних незгода, који су будућим матурантима у Чачку јасно поручили да на матуру треба да иду без аутомобила.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име