Na Sedmoj sednici Skupštine o digitalizaciji, poreskoj politici, NTP… Učešće uzele poslanice iz Čačka

U utorak, 15. decembra 2020. godine, počela je u Narodnoj Skupštini RS, Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja.

Na dnevnom redu su bili Predlog Zakona o digitalnoj imovini, Predlog Zakona o fiskalizaciji, kao i nekoliko izmena i dopuna Zakona koji se tiču poreske politike. U načelnom pretresu o ovim zakonima učestvovali su brojni poslanici koji su govorili o značaju ovih zakona. Učešće u raspravi uzele su i dve narodne poslanice iz Čačka, gđa Biljana Jakovljević i gđa Milica Dačić.

Grad Čačak je u prethodnom periodu intezivno ulagao u razvoj NTP i Start-up centra, a to je bio povod da poslanice iz Čačka govore o digitalizaciji i da se pohvale rezultatima koji su postignuti u toj oblasti.

Foto: Printskrin

„S obzirom da se tehnologija pokazala kao pomoć čovečanstvu i da se tehnologija svakodnevno razvija, tako je naša država prepoznala tu potrebu još i pre pojave korona virusa. Samim dolaskom na vlast predsednik Aleksandar Vučić je želeo da Srbija ide u korak sa velikim evropskim državama u mnogim oblastima, pa i u pogledu digitalizacije i inovacija.“ – rekla je Jakovljevićka i dodala;

„Podsetiću vas da su investicionim planom 2020/2025 opredeljena značajna sredstva za digitalizaciju i veštačku inteligenciju. Shodno tome, proteklih godina su u Srbiji otvorena četiri naučno-tehnološka parka, od kojih je jedan i kod nas u Čačku. Dakle, pored Beograda, Novog Sada i Niša, i Čačak je jedan od centara koji brine o mladim ljudima i svima onima koji žele da svoje ideje generišu upravo ovde u Srbiji.“

Narodna poslanica, Milica Dačić, je prilikom svog izlaganja posebnu pažnju usmerila na kripto-valute.

Foto: Printskrin

„Ono što je takođe veoma značajno sa gledišta pravnog sistema je da je ovo prvi korak ka usklađivanju faktičkog sa pravnim stanjem. Investicioni tokeni ili kripto-valute već dugi niz godina predstavljaju finansijski instrumente koji su pogodni za investicije. Iz tog razloga poseban institut, Predlogom ovog zakona, koji je unet u zakon, je institut belog papira koji svoju funkciju ostvaruje kroz postupak izdavanja imovine i ima karakteristike tačnosti, sveobuhvatnosti i istinitosti podataka o koji će se nalaziti u njemu.“ – rekla je Dačićka.

Milica Dačić je kao zamenica gradonačelnika bila direktno uključena u realizaciju projekata koji su se odnosili na Naučno tehnološki park i ovom prilikom se zahvalila predsedniku Vučiću i premijerci Brnabić što su prisustvovali svečanom otvaranju.

„Ono što želim posebno da istaknem i da se zahvalim, a to je poštovani ministre, odluka iz decembra meseca prošle godine, dakle 2019. godine o kupovini zgrade za potrebe Naučno tehnološkog parka u Čačku koji im je, dakle i moj grad, dobio jedan prostor kakav zaslužuje jedna ovakva investicija. Taj prostor smo otvorili u junu mesecu, u prisustvu Aleksandra Vučića i Ane Brnabić i moram da kažem da sam se osećala ponosno na činjenicu da su se prvi put u istoriji moga grada na istom mestu u isto vreme pojavili i predsednik moje zemlje i premijer moje zemlje.“ – rekla je Milica Dačić.

Svojim stavom i govorom Milica Dačić i Biljana Jakovljević su svima dale dobar primer, kako mladi ljudi koji dobiju priliku da kroz rad u Narodnoj Skupštini, mogu uticati na kreiranje boljeg života svih građana Srbije, ali i svojih sugrađana. Aktivnim učestvovanjem u radu Narodne Skupštine, ove dve Čačanke su uspele da na najbolji način promovišu naš Grad, svojim radom, stavom i ponašanjem i budu spona između Grada Čačka i Republike.

Obostrano razumevanje između lokalne vlasti i Vlade RS daje izuzetne rezultate, što se vidi i po brojnim investicijama koje su do sada realizovane, ali i budućih projekata i investicija koje stavljaju Čačak u središte razvoja RS.

1 KOMENTAR

  1. Degutantno i ulizičko obraćanje u skupštini uz klicanje diktatorovog imena i imena gospođe fikus… Gospođe drage, Čačak nije dragom voljom te dve persone ništa DOBIO, Čačak je to ZARADIO i ZASLUŽIO. Stid me je zbog vas…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име