Nakon 40 godina rekonstruisana je ulica Jakova Albaharija u MZ Košutnjak

Danas je gradsko rukovodstvo obišlo rekonstruisanu Ulicu Jakova Albaharija u Mesnoj zajednici “Košutnjak”, pored OŠ „Ratko Mitrović“. Investiciju vrednu 7,7 miliona dinara finansiralo je JP “Putevi Srbije”.

„Meštani ovog kraja na uređenu saobrađajnicu su čekali oko 40 godina. Posebno nam je zadovoljstvo što je ona sada rekonstruisana zbog naših najmlađih sugrađana, kojih, na moju radost ovde ima mnogo.“ – rekao je Todorović.

Dužina saobraćajnice je 158 metara, a širina pet. Ugrađena su dva sloja asfalta, sedam centimetara BNS nosećeg i pet centimetara habajućeg sloja. Urađeni su i trotoari, sa obe strane, a takođe, rekonstruisan je i trotoar pored OŠ “Ratko Mitrović”, u Ulici Dragana Ćubovića.

Foto: fb Milun Todorović

„Posetili smo i završne radove na kraku Ulice Mitrovana Živkovića Dikice, za čiju rekonstrukciju, na zahtev meštana, je lokalna samouprava izdvojila 700.000 dinara. Od početka jula do sada rekonstruisano je oko 17, 5 kilometara saobraćajnica u 14 čačanskih mesnih zajednica, a očekujemo da uskoro bude završeno još oko 12 kilometara u devet mesnih zajednica, što na seoskom, što na gradskom području.“ – zaključio je Todorović.

Prisutne gradjane je iznenadilo prisustvo Igora Trifunovića, jer kako kažu njega problemi gradjana u ovoj Mesnoj zajednici nisu zanimali još od 2012. godine.

„Ovo je velika stvar za nas ovde. Tu su bili krateri od rupa. Padne kiša neka veća i budu tolike bare da taksi vozilo neće da udje u ulicu od blata. Svaka čast za ovo, pedeset godina čekamo ulicu i dočekasmo. Ne znam samo šta će ovde Trifke (Igor Trifunović*), njega Košutnjak nikad nije zanimao. Došao da se slika samo, šta drugo može on.“ – rekao je kroz smeh meštanin ove MZ.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име