Nakon usvajanja PGR „Ovčar Banja“, odmaralište će dobiti potpuno novi izgled

Grad Čačak je rešio da planski uredi Ovčar Banju i na taj način iskoristi turističke potencijale koje ova sredina ima. Izmenom Plana generalne regulacije stvoriće se uslovi za izgradnju infrastrukture koja će obogatiti ponudu i privući nove turiste.

„Danas smo organizovali treći po redu radni sastanak na temu uređenja Ovačarsko-kablarske klisure i potpune revitalizacije Ovčar Banje. Pored predstavnika relevantnih preduzeća, ustanova i gradskih uprava, ovom sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gospodin Đorđe Milić i specijalne savetnice u kabinetu predsednice Vlade Srbije, gospođe Maja Bojović i Ana Obradović.“ – rekao je Todorović.

U Ovčar Banji će se graditi Rehabilitacioni i Prirodnjački centar, paraglajding poletište, nova parking mesta, a železnička stanica će konačno biti rekonstruisana.

„Potvrđeni su zaključci sa prethodnih radnih sastanaka o izmeni PGR „Ovčar Banja“, kako bi se stvorili adekvatni uslovi za realizaciju svih planiranih projekata, pre svega izgradnje Rehabilitacionog centra, Prirodnjačkog centra i amfiteatra u Ovčar Banji, parking odmorišta u Međuvršju, rekonstrukciji puta ka vidikovcu na Kablaru, izgradnji paraglajding poletišta na Ovčaru, rekonstrukciji železničke stanice u Ovčar Banji i projetovanju vodovodne i kanalizacione mreže.“ – dodao je Todorović.

Foto: Kabinet gradonačelnika

Izrada plana se privodi kraju, a cilj im je da što pre počnu sa realizacijom.

„Za sutra je zakazana sednica Komisije za planove grada Čačka, kako bi se što hitnije započelo sa realizacijom planiranih aktivnosti.“ – zaključuje Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име