Narodni poslanici posetili Lovački dom u Ježevici

Lovačko udruženje „Rade Joksić“ iz Ježevice, spada u red dobro organizovanih lovačkih organizacija i sa reprezentativnim lovištem o kome vode brigu uzorni lovci ovog kraja.

Foto 032info: Lovački dom u Ježevici

Danas su vidni rezultati aktivnog rada svih 300 lovaca, koji su organizovani na lovnim terenima Ježevice, Banjice, Lipnice, Rajca, Slatine, Premeće, Žaočana, Petnice, Brezovice, Kačulice i dela Viljuše i Mršinaca. Uspeli su da samo domaćinskim gazdovanjem na 9.000 hektara imaju toliki broj lovne divljači da bi im mnogi pozavideli.

Ovo društvo su u nedelju posetili narodni poslanici iz Čačka, Biljana Jakovljević, Milica Dačić i Dušan Radojević. Nakon razgovora u Lovačkom domu obišli su farmu za uzgoj fazana, kao i hranilice koju su lovci postavili bi se divljač hranila u zimskom periodu. Predstavnici udruženja, na čelu sa Brankom Ivanežom, Duškom Jankovićem i Goranom Orašaninom, su upoznali narodne poslanike sa svim izazovima sa kojima se suočavaju, a mi verujemo da će im se planovi realizovati i da će udruženje nastaviti da raste na korist svih nas.

Razgovor ispred fazanerije (farme za uzgoj fazana)

„Obilazeći sela oko Zablaća, iskoristili smo priliku da posetimo lovačko udruženje „Rade Joksić“ iz Ježevice. Udruženje iz godine u godinu raste, broji oko 300 članova, i vidi se jasna volja za daljim razvojem. Ovi ljudi nisu samo lovci već i pravi zaštitnici prirode koji svakodnevno vode računa o divljači i ekologiji. Upoznali smo se sa njihovim planovima i projektima, pa smo u prijatnom razgovoru dogovorili dalje korake i načine na koje možemo pomoći daljem razvoju ovog društva.“ – napisao je Dušan Radojević, narodni poslanik, na svom fejsbuk profilu.

Uskoro će ovu farmu nastaniti jato od 1 000 fazana

Inače ovo lovačko udruženje se finansira iz sopstvenih sredstava (članarina) i donacija. Dobre vesti su što se javljaju kompanije koje žele da pomognu razvoj društva ali i to da su ove godine podneli projekat i aplicirali za sredstva na konkursu koji je raspisao Grad Čačak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име