Nemanja Trnavac izabran za državnog sekretara

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora SPS u Čačku Nemanja Trnavac imenovan je na današnjoj sednici Vlade Srbije za državnog sekretara u Ministarstvu za javna ulaganja, saznaje Morava info.

Reč je o novouspostavljenom ministarstvu na čijem je čelu Marko Blagojević.

Ovo je prvi put da u poslednjih 32 godine neko od čačanskih socijalista bude imenovan na poziciju državnog sekretara. Ta stranka je u tom periodu imala nekoliko narodnih poslanika iz Čačka i jednog ministra poljoprivrede, Snežanu Bogosavljević Bosković.

Podsetimo, SPS je do 2016. godine participirala u vlasti sa Novom Srbijom, a na lokalnim izborima te godine u koaliciji sa DSS je ostvarila rezultat jedva iznad cenzusa.

Decembra 2017. godine, IzvrŠni odbir Glavnog odbora je raspustio Gradski odbor SPS u Čačku i za poverenika postavio Nemanju Trnavca.

Pre dve i po godine na lokalnim izborima SPS Čačak ostvario je rezultat od 11,02 odsto osvojenih glasova, odnosno oko 4.800 glasova. Na izborima 2022. SPS u Čačku dobija poverenje više od 7.000 birača.

Decembra 2022. godine Nemanja Trnavac na Kongresu zauzima mesto u Radnom predsednistvu, a nepunih sedam dana nakon toga biva imenovan za Drzavnog sekretara u ministarstvu za javna ulaganja.

Nesumnjivo da je centrala stranke u Beogradu, vrednovala rad u Čačku i da se nada da ovim imenovanjem nagradi GrO SPS Čačak i da očekuje da Nemanja Trnavac bude ozbiljan kandidat na lokalnim izborima 2024. godine“ – rekli su za Morava info u lokalnom odboru socijalista.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име