Nevreme ostavilo devet sela bez struje. Ekipe na terenu otklanjaju kvarove na mreži

Meštani sela Ježevica, Ostra, Vapa, Donja i Gornja Gorevnica, Trepča, Miokovaca, Bresnica i Mrčajevci već tri dana muku muče sa nestankom struje. Dobre vesti da su sve ekipe na terenu i daju sve od sebe da gradjani što pre dobiju električnu energiju. Nevreme je bilo toliko jako da je lomilo i betonske bandere.

Veliko nevreme koje je proteklih dana u više navrata pogodilo teritoriju Čačka sa okolinom nanelo je ogromnu štetu elektroenergetskoj mreži, što je izazvalo teškoće u snabdevanju električnom energijom u pojedinim naseljima u tom kraju.

struja-6Od posledica nevremena oštećeno je pet dalekovodnih pravaca 10 kV, i tehničke ekipe Elektrodistribucije Srbije – ogranak Čačak intenzivno rade na njihovom saniranju i popravci, navodi se u saopštenju.

Samo u poslednja dva dana broj prijava kvarova na niskonaponskoj mreži bio je 108 od čega je po prioritetima, angažovanjem ekipa Elektrodistribucije Srbije saniran 71 kvar.

Intenzivno se radi i na sanaciji kvarova na ukupno 67 trafo stanica TS 10/0,4 kV.

Na sanaciji kvarova angažovane su sve ekipe iz sedišta Ogranka Čačak, kao i ekipe iz pogona Guča, a angažovane su i dodatne ekipe na terenu.

Saniranje stanja dodatno otežavaju trenutni vremenski uslovi – visoke temperature i vetar u pojedinim delovima konzuma, kao i ispadi dalekovoda 10 kV na području Ježevice, Vape, Donje i Gornje Gorevnice, Trepče i Miokovaca.

Ekipe Elektrodistribucije čine sve napore da se do kraja dana svi dalekovodni pravci stave pod napon, pod uslovom da ne dođe do pojave novih vremenskih nepogoda, navodi se u saopštenju Elektrodistribucije Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име