Noću buka, a ujutru bruka! (FOTO)

Kako je pandemija korona virusa „naterala“ ugostitelje da zatvore svoje lokale da se gradjani ne bi okupljali i bili potencijalni prenosioci zaraze, tako su pojedinci pronašli način da zabave i druženja organizuju u prirodi.

U ovom tekstu se nećemo baviti time da li smo postigli očekivane rezultate zabranom okupljana, znajući da su neki i mimo zabrane organizovali žurke po vikednicama. Ovim tekstom ćemo skrenuti pažnju na (ne)kulturu u društvu, posebno kod mladje populacije u našem gradu.

Oni koji žive na Ljubićskom keju, svedoci su svakodnevnih „žurki“ koje počinju u kasnim satima i traju do jutra, a mnogi gradjani koji noću šetaju pored Morave kažu da se na mobilijarima ispod brane okuplja omladina koja pušta glasnu muziku, peva na sav glas i konzumira alkohol. Buka je ponekad tako velika, da su gradjani u pravi mah mislili da neko organizuje koncerte svako veče. Na stranu i buka i alkohol. Svi smo mi nekada bili mladi, kažu ljudi. Ono što ostavlja gorak ukus u ustima to je smeće koje nakon tih žurki ostaje i polomljen mobilijar koji je društveno dobro i koji na kraju svi plaćamo.

Uprava SC „Mladost“ i Grad Čačak su uložili dosta truda kako bi uredili obale Morave, da nam naprave oazu miru i uživanja, a od nas se očekuje samo da to čuvamo.

Ovo je javni apel koji šalju gradjani Čačka i pitaju se da li bi komunalna milicija mogla da pošalje patrolu neko veče koja bi snimila situaciju i izrekla odredjene mere. Na kraju krajeva, komunalna milicija tome i služi.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име