Nova vozila u JKP „Komunalac“

JKP „Komunalac“, u saradnji sa osnivačem Gradom Čačkom, nastavlja sa obnovom voznog parka.

Nabavljena su, kroz postupak javne nabavke dva specijalizovana vozila, i to autocisterna za pranje ulica i kiper za „grabilicom“, odnosno grajferom, koja su naručena početkom godine, odnosno pre epidemije.

Auto cisterna za pranje i polivanje ulica je savremeno vozilo sa velikim kapacitetom rezervoara za vodu, od 10,5m3, sa mlaznicama velikog pritiska za pranje napred i pozadi, kao i dodatnim mlaznicama za pranje trotoara. Za održavanje grada veličine Čačka potrebna su najmanje četiri autocisterne, pa uskoro očekujemo nabavku još jednog ovakvog vozila, obzirom da su stare cisterne dotrajale.

Foto: JKP „Komunalac“

Kamion kiper sa pogonom na sva četiri točka i ugrađenom dizalicom sa grabilicom, odnosno grajferom, je savremeno višenamensko komunalno vozilo. U letnjem periodu će pre svega služiti za uklanjanje divljih deponija, kao i za raščišćavanje gabaritnog, „kabastog“ otpada odnosno neadekvatno odloženog otpada. U zimskom periodu će služiti za rad na čišćenju snega i leda na površinama javne namene. Kao dodatna oprema, sa komandama iz kabine, nabavljeni su snežni plug sa hidrauličnim upravljanjem i zakretanjem levo-desno i podizanjem gore-dole, kao i „nošeni“ posipač putne soli ili rizle kapaciteta 5 m³

Foto: JKP „Komunalac“

„Očekujemo da će ove promene značajno uticati na kvalitet naših usluga usluga u narednom periodu“ – dodaju iz ovog preduzeća.

Izvor: 032info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име