Nove cene parkinga u ekstra i trećoj zoni, drastično poskupljenje zakupa parking mesta

U Čačku je od 1. februara važe nove cene parkiranja u ekstra i trećoj zoni naplate.

Iz JKP “Parking servis“ navode da će cena parkiranja po satu u ekstra zoni, umesto dosadašnjih 65, sada biti 70 dinara, dok će parking u trećoj zoni biti skuplji za jedan dinar – umesto 19, koštaće 20 dinara po satu. U prvoj i drugoj zoni cena je ostala nepromenjena.

„U Čačku se oko 50 odsto, odnosno oko 750 parking mesta nalazi u trećoj zoni. Iznos od 20 dinara po satu, kao i prethodni od 19, je najjeftinija cena parkiranja u Srbiji. Kada je reč o ekstra zoni, u njoj se nalazi svega 80 parking mesta i koriste ga samo oni vozači koji baš žele da parkiraju u najužem centru grada“ – izjavio je Dragan Grujović iz “Parking servisa“.

Novi cenovnik imaće i zatvoreni parkinzi kod taksi stanice i u Skadarskoj ulici. Nova cena na najvećem parkingu u gradu u Skadarskoj ulici biće 55 dinara umesto dosadašnjih 42. Parking kod taksi stanice umesto dosadašnjih 30, koštaće 40 dinara.

„Pokušavamo da cenovnom politikom naše sugrađane odvojimo od parkinga u centru grada kako se ne bi stvarale velike gužve“ – izjavio je Grujović za TV Galakisja.

On je naglasio i da će zakup i rezervacija parking mesta u gradu drastično poskupeti, uz podsećanje da je u najeftinijoj zoni mesečni zakup bio 6.015 dinara

U ekstra zoni zakup parking mesta sada će koštati 30.000 dinara mesečno, u prvoj 20.000, u drugoj 15.000, a u trećoj 10.000 dinara mesečno.

U Čačku je trenutno u naplati 1.450 parking mesta.

Izvor: Morava info, TV Galaksija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име