Novi asfalt i igralište u Mršincima, a uskoro i najsavremeniji ultrazvučni aparat

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio je, sa saradnicima, Mesnu zajednicu Mršince u kojoj je asfaltiran jedan deo saobraćajnice u centru sela i izgrađeno dečije igralište sa teretanom na otvorenom. Na zahtev Grada Čačka novac za saobraćajnicu u iznosu od 8,3 miliona dinara opredelila je Vlada RS preko preduzeća „Putevi Srbije“.

„Ova saobraćajnica veoma je značajna za desetak porodica čija se domaćinstva tu nalaze, jer su konačno dobili asfalt, ivičnjake i atmosfersku kanalizaciju, ali ne samo za njih, već i za ostale meštane, jer je ovo put kroz centar sela. Igralište nije namenjeno samo najmlađima, iako je prvenstveno zbog njih pravljeno i obećali smo im da će biti instalirano još sprava koje su nam tražili, ali na njemu mogu da se relaksiraju i stariji, jer je urađena i teretana na otvorenom“ – izjavio je Todorović.

Ukupno je u centar Mršinaca investirano oko 10 miliona dinara. Iz budžeta Grada je za igralište izdvojeno 1,7 milion dinara. Gradonačelnik Čačka najavio je i značajno ulaganje u ambulantu u Mršincima.

„Veoma brzo, već u narednih nekoliko nedelja, zahvaljujući našim privrednicima, pre svega vlasniku „Hizne“, ambulanta u ovom selu dobiće jedan od najsavremenijih ultrazvučnih aparata, koji će pomoći meštanima svih okolnih sela da u narednom periodu dijagnostičke preglede obavljaju u Mršincima, da ne moraju da odlaze u Dom zdravlja u Čačak. Takve uslove ima retko koja ambulanta na seoskom području“ – rekao je Todorović, ističući da će se ulaganja u ovu mesnu zajednicu, ali i u Slatinu nastaviti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име