Novi asfalt u Košutnjaku, u protekle četiri godine u ovu MZ uloženo oko 250 miliona dinara

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, posetio je Mesnu zajednicu Košutnjak u kojoj se privode kraju radovi na asfaltiranju ulice Milana Todorovića.

„Rade se dva kraka, koja zapravo spajaju dve ulice. Ovaj deo saobraćajnice bio je u vrlo lošem stanju, dosta nepristupačan makadam, a s obzirom na to da je ovde ima i privrednih subjekta, kojima je saobraćajnica važna i za transport sirovina, ali i veliki broj meštana, koji su imali zahteve ka gradskoj upravi da se ovaj deo srdi, mi smo obezbedili sredstva od JP ’Putevi Srbije’, u iznosu od oko deset miliona dinara i sada će ovaj deo Košutnjaka dobiti potpuno novi izgled. Pre svega, to je od velikog značaja za meštane ovog dela Čačka, ali i za privrednike koji ovde imaju svoje poslovne prostore”, rekao je gradonačelnik Todorović i ovom prilikom podsetio da je u protekle četiri godine u Mesnu zajednicu Košutnjak uloženo oko 250 miliona dinara.

„Najveći projekat bio je kompletna rekonstrukcija OŠ „Ratko Mitrović“, ali dosta je rađeno i na putnoj infrastrukturi. Pomenuću neke od ulica koje su dobile novo ruho, a to su ulice u Maloj koloniji, Danila Mitrovića Avrama, Jakova Albaharija, Stefana Prvovenčanog, juče Ulica Miroljuba Matijevića”, rekao je Todorović, naglasivši da je u planu izgradnja crpne stanice za fekalnu kanalizaciju, koju će koristiti 29 domaćinstava u donjem delu Košutnjaka.

Pored ulica koje su uradjene u MZ Košutnjak, privode se kraju radovi na asfaltiranju jednog kraka Ulice Miroljuba Matijevića.

„Ovo je saobraćajnica u kojoj ima 17 domaćinstava, kojima je atmosferska kanalizacija pravila problem i nakon što smo njega rešili, nastavili smo sa rekonstrukcijom ulice. Očekuje se još izrada trotoara sa obe strane „ – rekao je Todorović.

Vrednost ovih radova je oko 5,5 miliona dinara, a na zahtev meštana ovog kraja, Grad Čačak je dobio sredstva od Vlade Republike Srbije, preko JP “Putevi Srbije“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име