Novičić (Unipromet): Želimo da stipendiramo buduće inženjere koji će po završetku studija raditi u našoj firmi

Rektor Univerziteta u Kragujevcu u poseti Fakultetu tehničkih nauka

Na sastanku upriličenom povodom radne posete Čačku, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović i prorektor prof. dr Dragan Đurčić razgovarali su sa dekanom Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Danijelom Milošević i članovima Dekanskog kolegijuma o unapređivanju saradnje ustanova visokog obrazovanja i privrede sa ciljem da se što boljim i efikasnijim obrazovanjem kadrova odgovori na zahteve različitih privrednih delatnosti ne samo u Čačku već i u gradovima u okruženju. Bilo je reči i o mogućnostima unapređivanja kvaliteta nastave uz veće učešće stručnjaka iz privrede, naučnim skupovima koje organizuju te visokoobrazovne ustanove i pozicioniranošću naučnih časopisa u izdanju čačanskih fakulteta.
Rektor Filipović je najavio realizaciju inicijative Univerziteta da se formiraju Saveti poslodavaca u svim gradovima u kojima su fakulteti ovog Univerziteta.

Saveti poslodavaca iz oblasti tehnike, poljoprivrede, turizma, hotelijerstva, ekonomije i drugih oblasti spremni su da ulažu u visoko obrazovanje budućih kadrova, stipendiranjem i drugim vidovima saradnje- rekao je rektor i potvrdio spremnost svih 12 fakulteta da studijske programe na svim nivoima studija kreiraju u skladu sa potrebama tržišta rada.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka u Čačku prof. dr Danijela Milošević govorila je o novoakreditovanim studijskim programima osnovnih akademskih studija i pohvalila saradnju Fakulteta sa privrednicima. Milošević je izrazila spremnost čačanskog Fakulteta da učestvuje u realizaciji novih studijskih programa u partnerstvu sa drugim fakultetima iz akademske porodice Univerziteta u Kragujevcu. U osvrtu na integraciju nekadašnje Visoke škole tehničkih strukovnih studija sa Fakultetom tehničkih nauka rektor Filipović je rekao da je prema broju studenata čačanski FTN najbrojniji fakultet sa najviše studijskih programa na kragujevačkom Univerzitetu.

Posebno je bila zanimljiva poseta čačanskoj kompaniji „Unipromet“, jednoj od najuspešnih u Srbiji u čiji napredak je ugrađeno znanje naslednika firme, inače diplomaca Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.

Osnivač i domaćin sastanka Milisav Novičić u ime svojih naslednika kojima je povereno upravljanje kompanijom, izrazio je spremnost investiranja u buduće kadrove koji su potrebni tom preduzeću.

„Želimo da stipendiramo buduće inženjere koji će po završetku studija raditi u našoj firmi. Obrazovanje je proces u koji se mora ulagati“– zaključio je Novičić dodajući da će uz podršku privrede budućim akademcima u toku studija i dobre uslove rada, mladi ostati u Srbiji.

Tekst/foto: Fakultet tehničkih nauka Čačak

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име