Obeležen Dan mladih u Čačku

Aktivisti Kancelarije za mlade, udruženja „Inicijativa za Čačak“ i ekipa „Ritam evrope“ obeležili su juče Dan mladih na Grdskom trgu u Čačku. Pored promocije njihovih aktivnosti, ova akcija je imala i humanitarni aspekt.

„Ovaj dan mladi iz Kancelarije posvetili su Bošku Gugleti koji ima spinalnu mišićnu atrofiju i ostalo je samo još 8 dana da se sredstva prikupe. Molimo sve ljude dobre volje da pošalju SMS poruku sa sadržajem 1032 na broj 3030.“ – poručuju aktivisti.

Pored toga, iskoristili su priliku da mladim sugrađanima čestitaju njihov dan i podele informativne flajere o novim mogućnosti koje im pružaju volonterske kartice. Ovaj novi servis za mlade nastao je u okviru našeg projekta „Volontiraj – sada nemaš izgovor!“. Uz informativne flajere dobili su i poruke o mladosti.

Problemi sa kojima se suočavaju mladi tiču se zaposlenosti, nedovoljne uključenosti mladih u procese donošenja odluka. Mladi iskazuju potrebu za više prostora namenjenog mladima, više sadržaja posvećenog njima.

„Ističemo i to, da Grad Čačak ima sve instrumente omladinske politike pored još 5 gradova u Srbiji od ukupno 145 JLS, prema podacima Krovne organizacije mladih Srbije.“ – dodaju aktivisti KZM

Kancelarija za mlade Čačak izabrana je i kao primer dobre prakse u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име