Obeleženo 150 godina postojanja OŠ „Preljina“

Danas je u Osnovnoj školi Preljina održana centralna manifestacija povodom 150 godina od osnivanja škole

Tim povodom škola u Preljini je priredila monografiju. Celokupan rad na izradi monografije poklon je nastavnog osoblja i direktora škole, OŠ „Preljina“ povodom ovog izuzetno značajnog jubileja.
Monografija: „NITIMA PREDIVA PRELJINSKE ŠKOLE –
ŠKOLA U PRELJINI U VEKU I PO POSTOJANJA (1870-2020.)“, autorstvo je Slađane Luković, profesora škole i Nastavničkog kolektiva OŠ „Preljina“

Izdavač monografije je Osnovna škola „Preljina“, a glavni urednik Radojle Čolović, direktor škole.

Najveći doprinos izradi monografije škole svojim radom pružili su članovi uredničkog odbora: Marijana Vučetić, profesor i bibliotekar, Slobodanka Marjanović, učitelj i Nenad Paunović, profesor.

Recenzenti: Draginja Radovanović, nastavnik i Milanka Marković, učiteljica u penziji celim radom i životom vezane su za školu u Preljini, što je pružilo izuzetno veliki broj podataka iz prošlosti i sadašnjosti škole, a njihova recenzija bilo od izuzetnog značaja.

Nastavu u školi kroz rad svojih predmeta i aktiva u poslednjim decenijama, kao i rad svojih učenika i njihove najzapaženije rezultate, opisali su učitelji i nastavnici škole.

U opisu sela iz kojih učenici dolaze, prikazani su delovi radova učenika škole, kojima su se učenici takmičila na regionalnim i republičkim takmičenjima talenata Srbije u oblasti geografije, tokom poslednjih nekoliko godina.

Izradi monografije doprineli su svojim sećanjima i mnogi drugi, posebno: Nenad Jovanović, bivši učitelj i direktor škole, Radivoje Domanović, dugogodišnji predsednik Školskog odbora, Miloš Rajović, Boško Topalić, nastavnik škole, Dragana Jević, učenica škole, Marija Pravdić Nedeljković, učenica škole.

Lektor na ovoj monografiji je Anđela Milićević, profesor srpskog jezika, a prevod rezimea uradile su Jasminka Čekerevac, profesor engleskog jezika i Milena Mijatović, profesor francuskog jezika.

U prezentaciji su učešće uzeli predsednik školskog odbora Branko Dragićević, predsednik školskog odbora u ranijem sastavu Radivoje Domanović, profesori Slađana Luković i Anđela Milićević.

Prezentacija će biti postavljena na školskom YouTube kanalu, dok će monografija biti dostupna u pdf formatu na sajtu škole.

OŠ „Preljina“ se ovim putem zahvaljuje svim bivšim učenicima i saradnicima koji su svoje vreme posvetili školi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име