Obradović se predomislio, sada smatra da treba izaći na izbore. Jedna njegova izjava je posebno nasmejala Čačane

Jasna je stvar da se politička stranka Dveri raspala nakon prošlogodišnjeg fijaska sa kampanjom bojkota izbora. To je bio završni čin raspada te stranke koji je počeo još od kada je Boško Obradović na volšeban način došao na čelo te stranke i odvukao ih u koaliciju sa Djilasovom strankom i njegovim satelitima.

Danas mnogi razočarani aktivisti Dveri napustaju Boška Obradovića zato što ih je razočarao i ostavio na cedilu. Jedan u nizu razočaranih je i Aleksandar Tanasković, bivši predsednik Izvršnog odbora Dveri. Nekadašnji članovi Dveri smatraju da je Obradović napravio veliku grešku što je od stranke napravio Djilasovu ekspozituru, što je zagovarao bojkot taktiku, a za kraj kažu da je postao marioneta vladajućih stranaka.

Svojevremeno je Igor Trifunović, aktuelni predsednik Skupštine grada Čačka dao izjavu za Kurir i konstatovao da su predsednički izbori 2017. bili početak kraja za Dveri.

„Krah Dveri u Čačku otpočeo je 2017. godine posle poražavajućih rezultata na predsedničkim izborima na kojima je Boško Obradović izgubio skoro 10.000 glasova u odnosu na prethodne izbore, podsetio je Trifunović, te konstatovao da je Obradović i „zvanično ugasio“ Dveri kad je pristupio Savezu za Srbiju.“

Bilo kako bilo, Obradović je priznao da je bojkot izbora bio pogrešan potez i polako se „distancira“ od Djilasa i svega što on predstavlja.

Nakon najavljene kandidature za predsedničke izbore 2022. godine, Obradović se češće pojavljuje u medijima, a jedan nastup je posebno privukao pažnju Čačana. Naime, Obradović se uključio u program emisije „Dan uživo“ i na pitanje novinarke gde radi, odgovorio da je zaposlen u jednom udruženju gradjana. U pitanju je „Forum za nacionalnu demokratiju“ iz Niša, inače predsednik tog „nestranačkog“ udruženja je funkcioner Dveri, izvesni Andrej Mitić. Oni se, prema rečima Boška Obradovića, poslednjih godinu dana bave promocijom demohrišćanske političke ideje na srpskoj političkoj sceni, a finansiraju se uz podršku donacija.

Šta god i kako god, ovakve izjave i česte promene koalicionih partnera i političkih taktika, izazivaju smeh i razne negativne komentare na račun Boška Obradovića. Ostaje da vidimo koliko će glasova dobiti na predstojećim izborima. Ako uspe da prebaci 1% neće morati da vraća novac koji je koristio iz budžeta države Srbije za političku kampanju kao i svaki drugi kandidat. Reklo bi se dovoljno razloga da se kandiduje za predsednika, zar ne?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име