Obrenović POKS: Novac namenjen proslavi Nove godine i Dana grada preusmeriti ugroženima

Miloš Obrenović, šef odborničke grupe i potpredsednik GrO POKS Čačak, oglasio se putem društvenih mreža apelom da se novčana sredstva namenjena za proslavu Nove godine i Dana grada preusmere nezposlenim porodiljama na teritoriji grada Čačka.

On veruje da će gradsko rukovodstvo pokazati dobru volju i usvojiti njegov predlog jer su u prethodnom periodu pokazali da im je stalo do ugroženih kategorija u društvu.

„Zbog trenutne epidemiološke situacije u našem gradu predlažem da se novčana sredstva opredeljena za proslavu Nove godine i Dana grada preusmere na podršku nezaposlenim porodiljama.“

„Dva su razloga za to, prvi da usled situacije izazvane Korona virusom neće biti dozvoljena okupljanja, pa sa tim u vezi, bi bilo besmisleno plaćati koncert i vatromet za veče Nove godine kao i organizaciju Dana grada gde nije dozvoljeno da prisustvuje više od 5 ljudi. Drugi razlog je taj da u ovo vreme moramo biti društveno odgovorni i sredstva dati onima kojima su potrebna.“ – dodaje Obrenović

Miloš Obrenović – šef odborničke grupe POKS i potpredsednik GrO POKS Čačak

„Ja predlažem da nezaposlenim porodiljama preusmerimo te milionske iznose dinara kao podršku za novogodišnje praznike i nabavku stvari koje su neophodne za njihovu decu. Ovaj predlog smatram dobronamernim i pozivam sve da ga podrže, jer verujem da će gradsko rukovodstvo ovu ideju prepoznati kao neko ko ima smisla i razumevanja za socijalno ugrožene kategorije društva u našem gradu.“ – zaključuje Obrenović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име