Očišćena najveća divlja deponija u Čačku (MZ Sajmište)

Poznato je da veliki problem predstavlja formiranje divljih deponija na teritoriji grada, odnosno prigradskim naseljima. Za divlje deponije se posebno angažuju sredstva, oprema, ljudi, odnosno čine se veliki napori da divljih deponija na našoj teritoriji bude što je manje moguće.

Pored redovnih aktivnosti, naše preduzeće čini izuzetne napore, nekada i preko granica svojih mogućnosti, kako bi se divlje deponije očistile, a kada se uzme u obzir činjenica da su trenutne okolnosti vandrednog stanja ključni otežavajući faktor za funkiconisanje sistema vršenja usluge, ovaj zadatak se dodatno komplikuje i otežava.

Sa velikim zadovoljstvom, a što ne reći i ponosom, ističemo da smo očistili najveću divlju deponiju na teritoriji grada Čačka, koja egzistira godinama u našoj sredini, a na lokaciji mesne zajednice “Sajmište”, odnosno između ulice 565 i reke Morave.

Divlja deponija pre čišćenja

Foto: JKP „Komunalac“
Foto: JKP „Komunalac“

Očišćena lokacija divlje deponije

Foto: JKP „Komunalac“
Foto: JKP „Komunalac“

Lokacija sa koje su uklonjene velike količine otpada će ubuduće biti obezbeđena, u cilju sprečavanja ponovnog formiranja divlje deponije.

Na lokaciji će biti postavljena rampa sa upozorenjima o zabrani bacanja otpada, a postavlja se video nadzor, kako bi lokacija bila pod stalnim nadzorom. Svako kršenje zabrane bacanja otpada na ovom mestu će biti evidentirano i počinioci sankcionisani od strane Komunalne milicije, a uz svesrdnu pomoć i odobravanje meštana koji žive u okolini ove lokacije, kojima se zahvaljujemo na saradnji , kao i Mesnoj zajednici “Sajmište”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име