Одржана промоција „Песме Чачку“ (Чачанске песме), песма доступна на Јутјубу

У понедељак 30. октобра 2023. године, у чачанском кафеу „Мој кутак“ одржана је промоција за медије песме под називом „Песма Чачку“ (Чачанска песма). Песма је приређена у маниру традиционалне шумадијске „двојке“. Kроз њу су опеване природне лепоте, традиција, знаменитости и познате личности чачанског краја. У атачменту овог мејла налази се ПР текст у вези промоције и саме песме, као и занимљив текст који описује како је песма настала. У атачменту су и слике са промоције, као и слике из музичког спота.

Тескт песме је пре пар година написао Предраг Мићовић, Чачанин који већ више од три деценије живи и ради у Београду, а последњих десетак година Чачанима је познат по активностима у кординацији рада Удружења Чачана у Београду. 

Јорадан Јоца Ђевић, такође Чачанин написао је музичку композицију и аранжман, а затим и одсвирао деонице на хармоници. У помоћ су прискочили маестро Перица Васић на виолини, као и Милош Томић на фрули. Још двојица Чачана, отац и син Мићо и Немања Кујунџић, заједно са Јоцом су отпевали песму, сваки по једну строфу и рефрен. Да би композиција добила своје визуелно рухо снимљен је и музички спот.

Од понедељка 30. октобра „Песма Чачку“ је обљављена на Јутјубу и може се послушати на адреси  
https://www.youtube.com/watch?v=DELC99Eona8 . Иако је тема песме локалног карактера, везана за Чачак и Чачане, сакупила је већ пар хиљада прегледа и побрала неподељене симпатије житеља Чачанског краја

Јутјуб – Песма Чачку (Чачанска Песма)

Посебна нам је част што су Предраг Мићовић, Мићо Кујунџић и Немања Кујунџић истакнути чланови Удружења Чачана у Београду, чиме се у неку руку може рећи да је и Удружење Чачана у Београду даровало песму свом родном граду

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име