OPREZ: Kazna za vožnju bicikla gradskim bedemom 5.000 dinara!

Za vožnju bicikla gradskim bedemom predviđena je novčana kazna od 5.000 dinara, upozoravaju iz PU Čačak.

Ovih dana saobraćajna policija je povećala aktivnosti po pitanju sankcionisanja onih lica koji voze bicikle ili druga vozila po pešačkim zonama. Primetne su patrole na ulazu ka gradskom bedemu kod restorana „Belvi“.

Dok vozači bicikala negoduju uz izgovor da im je tuda bilo bliže do željene destinacije, građani čini se podržavaju ovu meru saobraćajne policije.

„Ako i treba. Voze bicikle ovuda, jurca ova omladina, strah me da ne udare nekog. Ima ovde dosta dece. Još kad im vidim one slušalice u ušima, samo gledam kada će nekog zgaziti. Nije dobro ni po njihovu bezbednost da nose slušalice dok voze.“ – kategorična je ova meštanka.

Foto: 032info

„Pazite, ima znak koji im zabranjuje da ovuda voze motore, bicikle, trotinete… Ovo je pešačka staza! Na šta liči da mi non stop neko zvonca sa zvoncetom? Pa čekajte, valjda mi pešaci imamo prednost. Zna se kuda se vozi bicikl“ – rekla je Ivana.

Dok jedni smatraju da treba sankcionisati svakog ko krši saobraćajne propise i vozi bicikl po pešačkoj stazi, drugi pak smatraju suprotno.

„A kuda da je vozim? Gde su staze za bicikle? Ja sam maločas dobio kaznu od 5.000 dinara što sam vozio bicikl, a da sam gurao pored sebe ne bi mi pisali. Izvinite, zašto bih poneo bicikl sa sobom ako ga neću voziti? Da ga guram? Ma dajte molim vas. Neka naprave stazu za bicikliste i mi ćemo tuda voziti“ – poručio je Marko.

Iz saobraćajne policije jasno poručuju da se pravila saobraćaja moraju poštovati.

„Saobraćajnom signalizacijom je obeleženo da je gradski bedem u Čačku staza za kretanje pešaka, svako ko se kreće biciklom ili drugim vozilom, biće sankcionisan, bez obzira na razlog zbog koga su zatečeni u prekršaju.“ – poručuje sagovornik iz PU Čačak

Sve u svemu zakoni su tu da se poštuju, a biciklistima se savetuje oprez kada voze da obrate pažnju na pešačke zone.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име