OŠ „Preljina“ dobila 60 mikrobit uredjaja

OŠ „Preljina’ od danas je bogatija za 60 mikrobit uređaja koje je dobila u okviru projekta „Škola za 21. vek“.

British Council predstavio je danas rezultate obrazovnog programa „Škole za 21. vek“ koji je uveden u veliki broj škola u Srbiji i ovom prilikom uručeno je još 17.500 mikrobit uređaja predstavnicima čak 480 škola u Srbiji. Do sada je donirano 12.000 mikrobitova školama širom zemlje, a 1.800 nastavnika i 410 direktora obučeno je u okviru ovog projekta čiji je pokrovitelj britanska Vlada, a koji se u Srbiji sprovodi uz podršku Ministarstva prosvete i Vlade Srbije.

„Kroz ovaj projekat British Council pomaže u realizaciji suštinske reforme našeg obrazovanja kroz koju činimo sve kako bismo pomogli našim učenicima da razvijaju veštine, kreativnost, logički zaključuju, nauče kako da razmišljaju, umesto šta da misle“, izjavila je predsednica vlade Ana Brnabić

Škole za 21. vek je ambiciozni trogodišnji obrazovni program vredan 10 miliona funti koji je osmislila i sprovodi organizacija British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Mikrobit uređaj se može koristit u nastavi informatike i računarstva, konkretno programiranja, a takođe se kroz međupredmetno povezivanje može koristi u nastavi biologije, fizike, hemije itd.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име