OŠ „Preljina“ našla se na meti vandala

Osnovna škola „Preljina“ se ovih dana našla na udaru huligana koji su napravili ozbiljnu materijalnu štetu na objektima škole.

Polomljen je crep na školskoj kuhinji, a nakon obilnih kiša prethodnih dana, kuhinja je potopljena vodom i dovedeno je u pitanje i pripremanje obroka za učenike škole.

Foto: OŠ „Preljina“

Oštećena ograda na sportskim terenima, čak su kamenjem ošetetili i fasadu na školskoj sali.

Direktor škole Radojle Čolović je izrazio veliko žaljenje zbog nedoličnog ponašanja dela mlađih sugradjana iz Preljine. Iako je škola opremeljena video nadzorom neodgovorni pojedinci su svojim ponašanjem u kasnim noćnim satima napravili veliku štetu.

“Nadam se da će policija sa kojom imamo izuzetnu saradanju u narednom periodu pojačati broj patrola i uhvatiti počinioce. Takođe se zahvaljujem lokalnoj samoupravi koja nam je i do sada izlazila u susret u ovim nemilim događajima i pomagala nam da saniramo štetu.“ – izjavio je direktor škole Radojle Čolović.

Predsednik školskog odbora, Branko Dragićević, je naglasio da je jedna od mogućih mera i potpuno zatvaranje školskog dvorišta za sve vannastavne aktivnosti, ali da škola tak korak nije preduzela, jer veiki broj učenika i građana Preljine nema drugo mesto za izlazak.

On je takođe najavio i povećanje broja reflektora, kao i kamera koje će snimati delove školskog dvorišta koji nisu obuhvaćeni sadašnjim video nadzoro

Foto: OŠ „Preljina“
Foto: OŠ „Preljina“
Foto: OŠ „Preljina“
Foto: OŠ „Preljina“
Foto: OŠ „Preljina“

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име