Osniva se nova ustanova kulture za „jade“. Cilj podići kvalitet gastronomskih manifestacija na selu

Foto: 032info

Iduće nedelje biće održana 22. sednica Skupštine grada Čačka. Izmedju ostalih tačaka na dnevnom redu, naći će se i odluka o osnivanju nove ustanove kulture „Centar za negovanje tradicije“. Ova ustanova imaće jednog zaposlenog i to će biti vršilac dužnosti direktora. Finansiraće se iz budžeta grada Čačka ali i iz drugih izvora sredstava, kao što su nadležno ministarstvo kulture.

„Ovo je dobra priča. Konačno ćemo Turističku organizaciju osloboditi raznih seoskih „jada“, a mesne zajednice će konačno imati potpuniji i kvalitetniji program. Praksa je pokazala da udruženja koja organizuju gastronomske manifestacije to rade amaterski, a reklo bi se da neke to rade radi reda. Ova nova ustanova ima za cilj da sve te manifestacije podigne na viši nivo i da uključi celi selo. Ovo je što se kaže „win-win“ kombinacija“ – poručuju nam iz gradske uprave.

Todorović smatra da Saveti mesnih zajednica nisu pokazali sposobnost da te manifestacije organizuju na kvalitetan način, kao i da će se ta nova ustanova nalaziti u zgradi Opštine.

„Nova ustanova u našem gradu, Centar za negovanje tradicije. Za sada ima samo jednog zaposlenog, vd direktor, a naša je ideja da sve one manifestacije koje se uglavnom održavaju na seoskom području, zbog nedostatka mogućnosti Saveta mesnih zajednica da to organizuju na kvalitetan i dobar način, odlučili smo da se taj deo iz Turističke organizacije grada Čačka implementira u ovu novu ustanovu. Ona će biti smeštena u zgradu Opštine na mestu nekadašnjeg urbanizma. Kada Agencije za privredne registre bude dala rešenje za upis u APR, ova će se novoosnovana ustanova etablirati i kroz druge izvore finansiranja, a tu pre svega mislim na ministarstvo kulture ali i na ostala ministarstva koja će kroz projekte podržati ovu ustanovu”, rekao je gradonačelnik Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име