Osnovna škola „Preljina“ – Humanitarna akcija „Kupi knjigu, usreći Ninu!“

Učenici Osnovne škole „Preljina“ su u okviru Dečije nedelje na Gradskom trgu u Čačku organizovali humanitarnu prodaju knjiga za lečenje male Nikoline Ćirić iz Čačka. Nina ima pet godina i leči se u Turskoj. Boluje od cerebralne paralize i još niza pridruženih bolesti.

U školi je akcija prikupljanja knjiga izazvala veliku pažnju učenika. Akciji se pridružila i Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ donacijom knjiga. Ovim putem im se zahvaljujemo na saradnji i nadamo se da je ovo samo jedna u nizu zajedničkih akcija. Humanitarne akcije naših učenika su već prepoznatljive u gradu. Jedan od ciljeva rada sa učenicima je razvijanje humanosti i dobročinstva, kao i ideje da se u životu ljudi pamte po dobrim delima koja su učinili.

Dobar povod je Dečija nedelja, u kojoj i ovom prilikom šaljemo poruku svetu odraslih da su deca naša odgovornost, obaveza, ali i najveća ljubav.

Hvala svim sugrađanima koji su danas posetili naš štand i kupili knjigu za Ninu, kao i upravi Grada Čačka koji podržava ovu i slične akcije.

Nini želimo srećno i zdravo detinjstvo.

Veliki pozdrav za nju od učenika Osnovne škole „Preljina“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име