Ovacije u Čačku i Gornjem Milanovcu za film NEČISTA KRV – GREH PREDAKA

Mnogobrojna publika u Čačku sinoć je burnim aplauzom pozdravila Katarinu Radivojević i Aleksandra Ristoskog protagoniste filma “Nečista krv – Greh predaka” na premijeri u Domu kulture u ovom gradu. Ispred ekipe filma glumci su se poklonili i publici u Gornjem Milanovcu gde je film premijerno prikazan u okviru manifestacije “Dani Mije Aleksića”.

Katarina Radivojević podelila je svoje utiske nakon čačanske premijere: “Iako nam je već naporno nakon toliko gradova, kad vas svuda ovako dočekaju znamo da je vredelo. Sinoć na premijeri shvatili smo šta znači topao doček divne čačanske publike!”

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansabml dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv- Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Film se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 26. avgusta.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име