OVAJ ČLAN SNS-a je ozbiljan kandidat za predsednika Skupštine Srbije. Nedavno je boravio u Čačku

Zamenik predsednika poslaničke grupe SNS u odlazećem sazivu Skupštine Srbije Vladimir Orlić najozbiljniji je kandidat za novog predsednika parlamenta.

On je u odlazećem sazivu bio zamenik predsednika poslaničke grupe SNS, doktor je nauka elektrotehnike i računarstva, a u prethodne četiri godine bio je među aktivnijim „tribunima“.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, „Večernje novosti“ su prenele da će sadašnja predsednica skupštine Maja Gojković, posle dva mandata na toj poziciji, preuzeti jedno od ministarstava u Vladi Srbije.

Na funkciji predsedavajućeg u javnosti je „viđen“ i sadašnji potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković.

On je pre izbora promenio tabor, pa je iz SDPS Rasima Ljajića, prešao među naprednjake. Ipak, izvesnije je da će i u novom sazivu ostati na istoj poziciji.

Sve je izvesnije da će zbog epidemiološke situacije u Srbiji, konstitutivna sednica novog saziva parlamenta biti održana 3. avgusta, dan pre isteka zakonskog roka, a ne tokom ove nedelje, kako je ranije najavljivano.

Razmiljšalo se da li je bezbednije da se poslanici okupe u Sava centru ili u zgradi parlamenta na Trgu Nikole Pašića.

Sada je skoro sigurno da će ona biti u velikoj sali parlamentarnog zdanja.

Poslanici će sedeti ograđeni pleksiglas tablama, a deo će biti smešten na balkon, kako bi razdaljina između parlamentaraca bila bezbedna.

Gde god da bude, izvesno je da će policija zatvoriti prilaze, zbog pretnji odlazećeg poslanika Srđana Noga da će nove parlamentarce gađati puškom za pejntbol.

„Ukoliko bi on sproveo u delo svoje najave da će poslanike gađati iz pejnt bol puške ili bilo kojim predmetima podobnim da izazovu fizičke povrede, učinio bi krivično delo izazivanje opšte opasnosti, a možda i neko teže delo“, kaže predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име