Panići dobili vodu! (VIDEO)

Porodica Panić, iz sela Milićevci kod Čačka, koja nikada nije imala vodu u kući, danas je konačno dobila. Dečaci Branislav i Miroslav i njihova majka Dragica pre toga su, pred Novu godinu, dobili i struju u kući. One najneophodnije stvari, koje se nekome podrazumevaju, njima su dugo bile nedostižne. – „Jutros je puštena pumpa. Konačno će Panići moći da se okupaju kod svoje kuće u svom kupatilu, a korito da bace. Eto, struju su dobili za Novu godinu, a vodu za Srpsku“ – kaže za Telegraf.rs Vlade Dragić, rođak porodice koji je pokrenuo akciju za Paniće i dodaje da bi do kraja januara trebalo da im bude rekonstruisana cela kuća.Oba dečaka su presrećna.
„Srećan sam što sad imamo vodu, imaćemo sad da se kupamo“ – kaže jedan od dvojice Dragičinih sinova. Dvorište je Panićima sada prepuno materijala i građevinskog alata. Popravlja se, radi, gradi, jednom rečju poboljšava život dece i njihove majke.

Panići su celog života bili bez tekuće vode u kući, bez tople vode i da ne pričamo. U kući čak nisu bile razvučene vodovodne instalacije. Na 350 metara od kuće je bio bunar, ali je nepristupačan, pa su svakodnevno vodu nejake ruke dečaka i majke donosile od komšija. Od kad znaju za sebe kupali su se u koritu, a poljski toalet je na 50 metara metara od kuće. Njihova neuslovna kuća polako dobija nove obrise zahvaljujući dobroti donatora, beda bi za njih trebalo da ostane u prošlosti. Već im je stigao novi nameštaj, stavljeni su novi podovi, sobe su okrečene…Mrak je bila reč koja je ovoj porodici obeležila ovu godinu – za samo šest meseci dečaci su ostali bez oca, koga je odneo rak, da bi se samo dva dana pre Nikoljdana, krsne slave Panića, ubio najstariji sin Slobodan.

Panići inače žive od 70 odsto očeve boračke penzije koja je oko 18.000 dinara i od toga što majka, koja radio kao negovateljica, zaradi. Panići su, posle sve pomoći koju su dobili, rešili i da oni nekome pomognu, pa su donirali na Badnji dan 50.000 dinara Luki Rakonjcu koji ima sarkom kostiju, a kojem je neophodno 5.000 evra da ode u Moskvu na terapije.

Izvor: Telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име