Početak radova na sanaciji mosta i klizišta u Pridvorici

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, danas je sa saradnicima, posetio MZ „Pridvorica“, gde je počela rekonstrukcija mosta na Pridvoričkom putu, kao i sanacija dva klizišta. Ovi radovi finansiraju se iz gradske kase sa 23 miliona dinara, a njihov završetak se očekuje do kraja kalendarske godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

„Na zahev građana Pridvorice i Beljine uradili smo projekat rekonstrukcije mosta, na Pridvoričkom potoku, koji pravi veliki probleme tokom velikih padavina. Radovi su počeli u petak, a rok za završetak je 30 dana. Pretpostavljamo da zbog vremenskih uslova gornji sloj asfalta neće moći da bude završen do kraja godine, već ćemo sačekati proleće. Most je u jednom delu veoma nebezbedan, ali nećemo zaustavljati saobraćaj tokom radova, već će se on odvijati jednom trakom, regulisan saobraćajnom signalizacijom“ – rekao je gradonačelnik Todorović, dodajući da se radi i sanacija dva klizišta, jednog odmah pored mosta i drugog uzvodno od potoka, koje ugrožava saobraćajnicu.

Kako je istakao, završetkom rekonstrukcije i dogradnje mosta, kao i saniranjem postojećih klizišta, saobraćaj će u ovom delu grada moći da se odvija na potpuno bezbedan način za stanovnike Pridvorice i Beljine, ali i dragačevskih sela, koji preko ovog mosta dolaze u Čačak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име