POKS u Čačku je najveće iznenadjenje na izborima

Na lokalnim izborima u Čačku je učestvovalo 7 stranaka i pokreta. U novom skupštinskom sazivu svi će imati odbornike osim radikala.

Ovo su rezultati lokalnih izbora:

1. SNS – 28.579 glasova (66,03%) – 54 mandata
2. SPS-JS – 4.770 glasova (11,02%) – 9 mandata
3. Nova Srbija – 2.616 glasova (6,04%) – 5 mandata
4. POKS – 2.231 glas (5,15%) – 4 mandata
5. GG “Čačak je naš – 1.537 glasova (3,55%) – 2 mandata
6. SRS – 862 glasa (1,99%) – bez mandata
7. Stranka Rusa Srbije – 744 glasa (1,92%) – 1 mandat

Nevažećih listića bilo je 1.934

Najveće iznenadjenje na ovim izborima je POKS na čelu sa Milošem Obrenovićem koji je osvojio 4 odbornička mandata. Stiče se utisak da su bili sami protiv svih a na terenu su „pokazali zube“ SNS i NS. U Rajcu je došlo do incidenta izmedju članova biračkog odbora ispred POKS-a i SNS a u Katrzi su aktivisti POKS oterali predstavnike NS. Iz POKS-a tvrde da je kampanju pratio „medijski mrak“ i da nisu imali prostora u odnosu na vladajuće stranke. Bilo kako bilo oni su ipak uspeli da osvoje preko 5 % glasova i time pokažu da je ideja monarhista i dalje prisutna u ovim krajevima.

Prostorije POKS-a u Čačku

Tim povodom POKS je izdao saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Dragi Čačani, braćo i sestre, Pokret obnove Kraljevine Srbije na svojim prvim izborima u Čačku osvojio je 5,15%, odnosno 2231 glasa. Ponosni smo na ovaj rezultat posebno iz razloga što su se predstavnici vlasti, ali i mnogi drugi, podsmevali našoj listi i šalili na naš račun. Videćemo koliko će im biti do šale u skupštini grada Čačka. U skupštinu smo ušli pomoću „štapa i kanpa“ u jako teškim uslovima, a pred nama je vreme u kome moramo raditi mnogo više i organizovanije.

Nijednog trenutka nećemo zaboraviti na sve ono što smo govorili i obećavali tokom kampanje. Bićemo oštra, ali odgovorna opozicija i borićemo se za ispunjenje obećanja koja smo vam dali. Probaćemo da probijemo medijsku blokadu i da se vise nikad ne desi da svi mediji budu okupirani od strane jedne partije koja tokom kampanje ima na stotine medijskih nastupa i 7 sati neprekidnog programa na sve tri lokalne televizije pred predizbornu tišinu.

Beskrajno vam hvala Čačani na poverenju koje ste nam ukazali. S’ verom u Boga, za kralja o otadžbinu. Živeo Čačak, živela Kraljevina Srbija!“

Izvor: 032info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име