Potpisan Ugovor o sanaciji kanala Bukovac, donacija CARITAS Srbija

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović i predsednik Mesne zajednice Konjevići, Vlade Vukomanović, potpisali su danas, 22. marta, ugovor za realizaciju projekta “Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije spremnosti u Bosni i Hercegovini i Srbiji – PREPS” sa Markom Šalićem, predstavnikom humanitarne organizacije CARITAS SRBIJA.

Cilj ovog pojekta je jačanje kapaciteta za pripravnost i ublažavanje katastrofa i smanjenje osetljivosti na prirodne katastrofe. Grad Čačak je dobio 515.000 dinara, koji će biti namenjeni za čišćenje kanala C3 – Bunkovac u Mesnoj zajednici Konjevići, kao i za aktivnosti u oblasti edukacije pripadnika jedinica Civilne zaštite. Uređenjem Bunkovca biće rešeni dugogodišnji problemi meštana Konjevića, koji su nastajali zbog izlivanja kanala.

Projekat se realizuje u 14 opština i gradova u Srbiji i BiH u kojima postoji povišeni rizik od nastajanja prirodnih katastrofa, a kao što je poznato, u poslednjim poplavama mesna zajednica Konjevići je pretrpela značajnu štetu.

Potpisivanju ugovora prisutvovali su zamenik gradonačelnika Vladan Milić i Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име