„Profesor sa Morave“ – promocija monografije

„U prepunoj sali Skupštine grada predstavljena je knjiga „Profesor sa Morave“ koja je posvećena košarkaškoj čačanskoj legendi Aleksandru Stefanoviću.

Profesor Stefanović je seme košarke i pedagogije iz koga su iznikla najveća imena našeg grada. Radmilo Mišović, Dragan Kićanović, Željko Obradović i mnogi drugi koji su se istkali i zbog kojih je Čačak prepoznatljiv u celom svetu.
Podatak koji smo saznali na večerašnjoj književnoj večeri, a koji govori o značaju lika i dela profesora Stefanovića je da se u dosadošnjoj prebogatoj istoriji Čačka samo deset znamenitih Čačana mogu pohvaliti posedovanjem knjige o svom životu.

Profesor je rođen 31. oktobra 1931. godine. Naš grad napustao je samo dva puta, kada je učio srednju fiskulturnu školu i kada je služio vojni rok. U čačanskoj Gimnaziji proveo je nepunih 38 godina kao profesor fizičkog vaspitanja. Za prvi tim košarkaškog kluba Borac igrao je punih sedam sezona, seniorski tim kao trener predvodio je više od deset godina, a u KK Borac radio je nekoliko godina i kao trener žense ekipe pionira i juniora. Takođe, nekoliko godina bio je i kondicioni trener FK Borac.
Profesor Stefanović je i novinar i publicista sa najdužim stažom u gradu na Moravi. Potpisao je nekoliko hiljada članaka, izveštaja, reportaža.

Svi prisutni poželeli su našem Profesoru dug život i energiju kojom obasjava.“

Tekst/foto: Kabinet gradonačelnika
Izvor: 032info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име