Prva Rolerijada u Čačku je održana i time započeta Nedelja mladih

U ponedeljak, 08. avgusta zvanično je počela Nedelja mladih koju organizuje Kancelarija za mlade održavanjem Rolerijade koja se po prvi put realizuje u gradu na Moravi. Cilj naše Rolerijade bio je da okupimo mlade i decu i da zajedno napravimo vožnju kroz grad i time ukažemo na porodične vrednosti, na značaj fizičke aktivnosti kod dece i mladih, važnost korišćenja ekoloških prevoznih sredstava, jer pored roleraša pridružili su nam se i ljubitelji trotineta, skejtova i bicikala, kao i roditelji sa decom u kolicima. Kao što smo napomenuli naša Rolerijada nije imala takmičarski karakter, već samo rekreativni.

Prvu Rolerijadu smo realizovali u saradnji sa Akademijom sporta Kasper i uz podršku Planet bike – a, a veliku podršku dobili smo i od zajednice Čačak trči. Akciju je kao i uvek podržao Dragan, vozač popularne čačanske rikše.

Na samom događaju iskoristili smo priliku da uručimo zahvalnice svim saradnicima koji su pružili podršku planiranim aktivnostima.

Za zdravstvenu bezbednost naših učesnika bili su zaduženi volonteri Crvenog krsta, koji na sreću svih nas nisu imali ozbiljnijih intervencija.

Program je vodila naša volonterka Mila, a ispred Grada Čačka okupljenim učesnicima obratio se Nemanja Trnavac, gradski većnik za omladinu i sport.

Hvala svima koji ste svojim prisustvom i angažovanjem uveličali događaj i omogućili realizaciju.

Kancelarija za mlade Čačak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име